четвъртък, 12 декември 2013 г.

Какво се случва на международната сцена в борбата с климатичните промени?

Тазгодишната международна конференция по климатичните промени (COP 19/CMP 9), която се проведе във Варшава през ноември, бе предшествана от издаването на Петия доклад на Международния панел за промени в климата, IPCC, (МППК). МППК е междуправителствен научен орган към ООН, чиято роля е да преглежда и анализира научни, технически, социални и икономически данни, свързани с промените в климата. Панелът издава доклад на всеки 6-7 години. 

вторник, 3 декември 2013 г.

Дни на предизвикателствата 2013: презентация "Справедливост за природата"

На 4 декември 2012 год. от 20:10 ч в във УАСГ (ВИАС), aula Maxima ще представим кампанията "Юридическа защита на Природата" с презентация "Справедливост за природата". рамките на Дни на предизвикателствата 2013.

Дните на предизвикателствата са водещото събитие за годината за всички любители на екстремните спортове, изследванията на далечни страни и пътуване отвъд прага на човешките възможности: катерене, алпинизъм, параглайдинг, парашутизъм, бънджи, екстремни ски и сноуборд, каяк, пещерни изследвания, вертикална спелеология и т.н.

Събитието е 3-дневно, но специално вторият ден, когато е нашата презентация, е може би най-силният - има премиери на филми като 'North of the Sun' (хавайски сърф в Антарктика!) и презентации на световни имена като Antoine Le Menestrel (скално катерене), Боян Петров - Sunny (пещерни изследвания в Южен Китай), презентация за най-дълбоката пропаст в света (вертикална спелеология). И малко ветроходство :)

Ето програмата на фестивала: на сайта на Дните на предизвикателствата 2013.

Нашата презентация е от 20:10 ч веднага след тази на Antoine Le Menestrel (който също е адвокат и катерач, впрочем), така че не закъснявайте!  Ще представим нашите юридически успехи от изминалата година и ще подробности за дарителската кампания "Юридическа защита на Природата" на коалиция "За да остане природа в България". Презентатори ще бъдат:

  • Йорданка Динева, координатор "Кампании" в БФБ
  • адв. Свилен Овчаров, Зелените адвокати. 
Очакваме ви!